Nieuwe ontwikkelingen Vlora Albanië

Nieuwe ontwikkelingen Vlora Albanië

30

28

26

27

24

25

22

23

21

20

19

17

18

16

15

14

12

13

10

11

08

09

06

07

04

05

02

03

Autovakantie naar Albanie:
via Deutschland, Ostrijk, Slovenie, Kroatie en Montenegro naar Albanie

Beleef een avontuurlijke autovakantie naar het veelzijdige van Albanie.Een autovakantie naar Albanie, dat is puur genieten van kunst, cultuur en een prachtige natuur, maar ook van heerlijke pasta’s en exquise wijnen en Gognac ” Skenderbeg ” en Raki . Tijdens je autovakantie naar Albanie ontdek je in je eigen tempo van alles wat vakantieland Albanie te bieden heeft. Of je nu gaat voor lekker relaxen aan het strand, voor actief de schitterende natuur ontdekken of voor de culturele rijkdom die het land te bieden heeft, Amfiteater “Butrinti” met een autovakantie naar Albanie kan dat allemaal. Boek je autovakantie naar Albanie bij ons, en Wij vragen geen aanbetaling bij reserveren . Wij hebben voor elke wens en elk budget de perfecte accommodatie. Boek direct en ga op autovakantie naar Albanie.

Geografie
Albanie heeft een oppervlakte van +28.000 vierkante kilometer. In het noorden vormen de Alpen de grens met Kosovo In het westen ligt de
Adriatische zee, in het zuiden de Ionische zee en in het osten liggen de Ohrid meer en de Prespa meer, en Macedoni en Grikenland. Het land telt ruim 3.5 miljoen inwoners. De hoofdstad van Albanie is Tirana.

Landschap
Albanie heeft een prachtige natuur. Denk aan de majestueuze Maja e Karanfilave “Alpen “, de glooiende heuvels in het oosten Baba Tomorri en het ruwe berglandschap van de Mirdita. Ongeveer driekwart van Albanie is bergachtig, ruim 40% procent is bebost, In het noorden liggen de grote bergen waaronder het Malesia e Madhe, Kelmendi.

Het klimaat in Albanie
Albanie heeft voor het grootste deel een mediterraan klimaat met warme zomers en zachte winters. In het noorden is het kouder dan in het zuiden. Het klimaat in het noorden is enigszins vergelijkbaar met dat in Nederland, maar met koudere winters en warmere zomers. In de Alpen en Malesia heerst een hooggebergteklimaat en valt vaak sneeuw. Op Saranda, Dhermiu is het gemiddeld warmer dan in de rest van Albanie en valt minder neerslag.

Taal
Is de Albanese,de grote meerderheid in Albanie spreekt ook Italiaans, Griks, Engels, Duits, Frans. Wie kiest voor een autovakantie naar Albanie, kan zich verzekeren van een mooie tijd op vakantie in een fijn vakantieland. Met haar prachtige natuur en een schitterende cultuur is Albanie een fantastisch vakantieland voor een autovakantie. In Albanie kun je op veel manieren vakantie vieren. Zo kunnen liefhebbers van een zon-, zee- en strandvakantie genieten van de uitgestrekte stranden langs de Jonische Zee in het zuiden of van de prachtige stranden van de Velipoja, Durresi, Vlora, Dhermiu kust in het westen. Houd je van iets meer mondain, kies dan voor de chique Saranda waar je je kunt vergapen aan luxe jachten en andere rijkdommen. Liefhebbers van een actieve vakantie kunnen hun hart ophalen in het mooie Albanie. Doorgewinterde wandelaars wagen zich aan tochten door de Malesia eMadhe en watersporters kunnen zich uitleven op een van de grote meren in het osten van Albanie. Liever wat meer historie tijdens je autovakantie? Op Albanie kijk je je ogen uit bij een bezoek aan eeuwenoude archeologische sites. En natuurlijk valt er oneindig veel te bezichtigen in steden als Gjirokastra, Korзa, Butrinti, Kruja en Berati. Geniet tijdens je autovakantie naar Albanie van het prachtige Albanese landschap en van de mooie uitzichten vanuit de stadjes die vaak op een heuvel liggen. Er valt zo veel te zien en te doen in Albanie dat niemand zich werkelijk maar een moment hoeft te vervelen. Of je nu gezellig met de hele familie gaat, leuk met een groepje vrienden of knus met z’n tweeлn het land bezoekt, tijden een autovakantie naar Albanie heeft iedereen het naar zijn zin.

Eten en drinken in Albanie
Op autovakantie naar Albanie geniet je in elke regio van andere specialiteiten. Aan de kust wordt veel vis, bijvoorbeeld sardines, ansjovis en garnalen, gegeten. Albanezen zijn uitstekende “Tavamakers” en maken heerlijke vleeswaren, denk aan de ” Byrek me mish”. Albaneze koks maken veel gebruik van uien, knoflook, tomaten en olijfolie. Albanie is bovendien een waar paradijs voor liefhebbers van goede koffie “kafe turke”.

Accommodaties in Albanie
Tijdens een autovakantie naar Albanie kun je overnachten op een camping of in een bungalow, vakantiehuisje, appartement of chalet.

Valuta
De munteenheid in Albanie is de Lek.
Winkels en banken
De meeste winkels zijn open van 6.00 uur tot 24.00 uur . Je kunt in Albanie vaak met creditcard betalen, hoewel restaurants hier soms een uitzondering op vormen. Pinautomaten zijn in de steden in Albanie

Geef een reactie