Montenegro, je moet het gezien hebben om het te geloven!

De meeste toeristen bezoeken Montenegro vanwege het klimaat en de schone blauwe zee. Montenegro’s kust is bijna 300 km lang ongeveer 70 km wordt gebruikt als strand. Er zijn meer dan 100 geregistreerde stranden, maar nog veel meer plaatsen waar men natuurlijk gewoon het water in kan gaan. Dat betekent echter dat er geen strandfaciliteiten zijn. Soms juist nog wel mooier!

Zeer bijzonder is het bijna 13 km lange zandstrand in Ulcinj en het bijna 2 km lange strand van Becici (nabij Budva) dat in 1935 al eens was uitgeroepen tot het mooiste strand van Europa. Verder is de kust rotsachtig en zijn er voornamelijk
kiezelstranden of van grof zand. Ook zijn er ingerichte betonnen strandplateaus die worden geëxploiteerd.

Romantisch zijn de strandjes, inhammen en baaitjes waar je alleen per boot kunt komen of waar alleen wat locals komen.
Gelukkig is er veel variatie: stranden voor nudisten, stranden met harde muziek en schuimparty, afgelegen stranden waar kunstmatig geluid “verboden” is en alleen dagverse zeeproducten worden geboden voor de lunch, stranden met veel watersportmogelijkheden, aquapark, meteen diep water of juist langzaam dieper wordend etc.

In 2012 hadden 19 stranden in Montenegro een blauwe vlag verdiend, waarvan 4 in Herceg Novi, 3 in Tivat, 5 in Budva, 1 in Bar en 6 in Ulcinj. Op de site www.blueflag.org kunt u altijd het actuele overzicht raadplegen, als u op land selecteert.
Montenegro, je moet het gezien hebben om het te geloven!01 02 03 (2) 03 04 05 06 07 09

Geef een reactie